6.2.2014
Tento článek jsem před pár dny objevila a myslím, že může být prospěšný všem, co se nějakým způsobem snaží o zdravé stravování a stále se jim to díky nejrůznějším chutím nedaří. Já sama to mám podobně a rady v článku hodlám využít, abych doplnila to, co mému tělu evidentně chybí. Totéž vřele doporučuji i vám:)
I když přestanete jíst standartní stravu a odpadní jídlo, můžou se vám za nějaký čas vynořit „touhy po něm“. A mohou být dost neodbytné.
Tyto touhy nepotřebují žádné drogy či stimulaci alkoholem k tomu, abychom je překonaly. Tyto chutě mají více než jeden motiv či příčinu. Pomalý detox po opuštění „standartní stravy“ během chvíle povzbuzuje vylučování toxinů.
A toxiny z jídel, které dříve uspokojovaly vaše touhy a další chutě, jsou už vyloučené.
Proto by tento příznak „žádosti“ mohl být podobný jako závislost na heroinu či nikotinu a měl by vést k okamžitému uspokojení s dlouhodobými negativními důsledky. Stále ještě mohou ve vás přetrvávat sklony k uspokojení těchto impulsů.
A toxiny z jídel, které dříve uspokojovaly vaše touhy a další chutě, jsou už vyloučené.
Proto by tento příznak „žádosti“ mohl být podobný jako závislost na heroinu či nikotinu a měl by vést k okamžitému uspokojení s dlouhodobými negativními důsledky. Stále ještě mohou ve vás přetrvávat sklony k uspokojení těchto impulsů.
PŘESVĚDČIVÁ SÍLA CUKRU
Touha po cukru může být způsobena růstem parazitů, nebo uspokojení návyku, který ve vás vyvolává Kandida, jež je náročná na cukr. Kandida totiž potřebuje pro své přežití cukr. Vysoký obsah cukru je tím nejideálnějším prostředím pro bujný růst Kandidy.
Totéž platí pro růst nádorů.
Rakovinným buňkám velmi prospívá kvašení glukosy, protože tak normální buňky ztratí schopnost metabolizovat kyslík.
Před tím, než Dr. Max Gerson přijel z Německa do USA, léčil pacienty s rakovinou ve Francii. V jedné chvíli byl zmaten z nedostatku pokroku jeho pacientů kteří konzumovali jeho přírodní dietu – založenou na přírodních šťávách a detoxikační terapie jater.
Poté zjistil, že jim klinický asistent přináší těstoviny. Těstoviny byly zakázané a brzy poté způsobily další rakovinu. Cukr je silný návyk, který podporuje „dobrou náladu“.
Může vyvolat příznaky jako rezistenci inzulínu, nespavost, hypoglykémii, únavu nadledvinek a rakovinu.
Bohužel, CUKR v různých formách zahrnuje i fruktózový sirup (HFCS) který je ve zpracovaném jídle všudypřítomný a je v jídlech, které nejsou vůbec sladké jako např. ve smažených hranolkách. A je v mnoha dalších takových jídlech, protože cukr je vysoce návykový a s tím tyto potravinářské firmy počítají.
Další důvod proč jíst čerstvá, organická jídla a produkty.
Totéž platí pro růst nádorů.
Rakovinným buňkám velmi prospívá kvašení glukosy, protože tak normální buňky ztratí schopnost metabolizovat kyslík.
Před tím, než Dr. Max Gerson přijel z Německa do USA, léčil pacienty s rakovinou ve Francii. V jedné chvíli byl zmaten z nedostatku pokroku jeho pacientů kteří konzumovali jeho přírodní dietu – založenou na přírodních šťávách a detoxikační terapie jater.
Poté zjistil, že jim klinický asistent přináší těstoviny. Těstoviny byly zakázané a brzy poté způsobily další rakovinu. Cukr je silný návyk, který podporuje „dobrou náladu“.
Může vyvolat příznaky jako rezistenci inzulínu, nespavost, hypoglykémii, únavu nadledvinek a rakovinu.
Bohužel, CUKR v různých formách zahrnuje i fruktózový sirup (HFCS) který je ve zpracovaném jídle všudypřítomný a je v jídlech, které nejsou vůbec sladké jako např. ve smažených hranolkách. A je v mnoha dalších takových jídlech, protože cukr je vysoce návykový a s tím tyto potravinářské firmy počítají.
Další důvod proč jíst čerstvá, organická jídla a produkty.
TOUHY PO NEZDRAVÉM JÍDLE JSOU SIGNÁLY O CHYBĚJÍCÍCH ŽIVINÁCH
Toto vysvětlení „touhy po nezdravém jídle“ je kontroverzní, ale více pravděpodobné.
Vaše tělo takto žebrá o živiny, jichž má nedostatek.
Koneckonců, díky rané Zelené revoluci z počátku 20.stol. rozsáhlé mono – průmyslové zemědělství s chemickými hnojivy a pesticidy způsobilo, že většina zemědělské ornice je minerálově vyčerpaná.
Příklady určitých tužeb vysvětlila Deby Gouge ve svém článku „denní transformace“. http://www.dailytransformations.com
Sama měla chronicky nízkou hladinu železa navzdory konzumaci „Fetronu“dvakrát denně. Poté ji zachvátila ohromná chuť na jablka, které si dopřávala.
Snědla 8 jablek denně. Její úroveň železa stoupala. Časem zjistila, že pektin v jablkách pomáhá udržet železo v těle. Nevěděla to až do té doby, dokud její touhy nebyly uspokojeny.
Tužby po zdravém jídle jsou dobrá věc.
Vaše tělo takto žebrá o živiny, jichž má nedostatek.
Koneckonců, díky rané Zelené revoluci z počátku 20.stol. rozsáhlé mono – průmyslové zemědělství s chemickými hnojivy a pesticidy způsobilo, že většina zemědělské ornice je minerálově vyčerpaná.
Příklady určitých tužeb vysvětlila Deby Gouge ve svém článku „denní transformace“. http://www.dailytransformations.com
Sama měla chronicky nízkou hladinu železa navzdory konzumaci „Fetronu“dvakrát denně. Poté ji zachvátila ohromná chuť na jablka, které si dopřávala.
Snědla 8 jablek denně. Její úroveň železa stoupala. Časem zjistila, že pektin v jablkách pomáhá udržet železo v těle. Nevěděla to až do té doby, dokud její touhy nebyly uspokojeny.
Tužby po zdravém jídle jsou dobrá věc.
Mohou nám i nezdravé chutě říci, po čem doopravdy naše tělo touží?
Touha po čokoládě signalizuje, že můžete mít nedostatek HOŘČÍKU.
Hořčík je nejvlivnější minerál pro funkci našeho buněčného metabolismu. Je součástí více než 300 metabolických funkcí a je titulován jako „mistr minerál“.
Zdroje hořčíku: konopné semínko, ptačinec, syrové kakaové boby a kakao či syrová čokoláda, cibule, kapusta, kadeřávek, červená řepa, špenát, štěrbák, okurka, paprika, rajčata, cuketa, chřest, hrášek, lněné semínko, lískové oříšky, mandle, sezamová semínka, slunečnicové semínko, kerblík, avokádo, banány, citron, jablka, mango, hroznové vino, med.
Hořčík je nejvlivnější minerál pro funkci našeho buněčného metabolismu. Je součástí více než 300 metabolických funkcí a je titulován jako „mistr minerál“.
Zdroje hořčíku: konopné semínko, ptačinec, syrové kakaové boby a kakao či syrová čokoláda, cibule, kapusta, kadeřávek, červená řepa, špenát, štěrbák, okurka, paprika, rajčata, cuketa, chřest, hrášek, lněné semínko, lískové oříšky, mandle, sezamová semínka, slunečnicové semínko, kerblík, avokádo, banány, citron, jablka, mango, hroznové vino, med.
Chutě na bílé pečivo a zpracovaná těsta z mouky souvisí s pokusem těla doplnit nedostatek chrómu. Chrom řídí inzulín.
Zdroje chromu: konopné semínko, ptačinec, obilné klíčky, zelené listy (včetně divokých zelených listů), švestky, para ořechy, lískové oříšky a další, syrové mléko či syrový sýr, datle, hrušky, granátové jablko, rajčata, houby, vaječný žloutek, černý pepř, hlávkový salát.
Nepřítelem chrómu je jakékoliv umělé hnojení, postřiky, ozařování, rafinační prostředky (tedy průmyslové zpracování). Nejlepším zdrojem chrómu jsou BIO produkty.
Zdroje chromu: konopné semínko, ptačinec, obilné klíčky, zelené listy (včetně divokých zelených listů), švestky, para ořechy, lískové oříšky a další, syrové mléko či syrový sýr, datle, hrušky, granátové jablko, rajčata, houby, vaječný žloutek, černý pepř, hlávkový salát.
Nepřítelem chrómu je jakékoliv umělé hnojení, postřiky, ozařování, rafinační prostředky (tedy průmyslové zpracování). Nejlepším zdrojem chrómu jsou BIO produkty.
Chutě na sýry signalizují nedostatek Omega-3 mastných kyselin.
Zdroje omega-3 mastných kyselin: konopné semínko, konopný olej, avokádo, lněné semínko, lněný olej, kokosový tuk, panenský olivový olej, včelý pyl, kapusta
Zdroje omega-3 mastných kyselin: konopné semínko, konopný olej, avokádo, lněné semínko, lněný olej, kokosový tuk, panenský olivový olej, včelý pyl, kapusta
Podle www.naturopathyworks.com chutě na sodu (uhličitan sodný) naznačují, že potřebujete vápník, zatímco tužby po čaji či kávě upozorňují na nedostatek síry, fosforů nebo na obojí.
Zdroj vápníku: konopné semínko a mléko, mandle, mandlové mléko, kopřiva, cibule, kapusta, růžičková kapusta, brokolice, kadeřávek, červená řepa, ředkvička, kedluben, zelí, mangold, špenát, hlávkový salát, okurka, paprika, rajčata, cuketa, chřest, lněné semínko, lískové oříšky, mák, sezamové semínko, slunečnicové semínko, koriandr, avocado, banány, borůvky, citron, mango, meruňky, hroznové víno, mateří kašička, med.
Zdroj síry: cibule, česnek, kapusta, růžičková kapusta, kadeřávek, ředkvička, pažitka, kedluben, špenát, štěrbák, okurka, paprika, rajčata, cuketa, chřest, hrášek, lněné semínko, borůvky, citron, mango, med.
Zdroj fosforu: kapusta, kopřiva, cibule, růžičková kapusta, kadeřávek, pažitka, kedluben, zelí, mangold, špenát, lískové oříšky, štěrbák, hlávkový salát, okurka, paprika, rajčata, cuketa, hrášek,chřest, lněné semínko, sezamové semínko, slunečnicové semínko, koriandr, avocado, banány, citron, hrušky, jablka, mango, meruňky, med.
Zdroj vápníku: konopné semínko a mléko, mandle, mandlové mléko, kopřiva, cibule, kapusta, růžičková kapusta, brokolice, kadeřávek, červená řepa, ředkvička, kedluben, zelí, mangold, špenát, hlávkový salát, okurka, paprika, rajčata, cuketa, chřest, lněné semínko, lískové oříšky, mák, sezamové semínko, slunečnicové semínko, koriandr, avocado, banány, borůvky, citron, mango, meruňky, hroznové víno, mateří kašička, med.
Zdroj síry: cibule, česnek, kapusta, růžičková kapusta, kadeřávek, ředkvička, pažitka, kedluben, špenát, štěrbák, okurka, paprika, rajčata, cuketa, chřest, hrášek, lněné semínko, borůvky, citron, mango, med.
Zdroj fosforu: kapusta, kopřiva, cibule, růžičková kapusta, kadeřávek, pažitka, kedluben, zelí, mangold, špenát, lískové oříšky, štěrbák, hlávkový salát, okurka, paprika, rajčata, cuketa, hrášek,chřest, lněné semínko, sezamové semínko, slunečnicové semínko, koriandr, avocado, banány, citron, hrušky, jablka, mango, meruňky, med.
Jak vidíte, plody zeleniny a ovoce, včetně oříšků a olejů mají široké spektrum živin a stopových prvků.
Toto je pár příkladů z velmi rozsáhlého seznamu různých tužeb, a jakými živinami tyto touhy vyrovnat včetně jídel, která se postarají o tyto nutriční nedostatky. http://www.naturopathyworks.com/pages/cravings.php
Autor: PF Louis, pro NaturalNews.com
Zdroj: http://www.naturalnews.com/036948_food_cravings_sugar_addiction.html
Překlad: www.jajsem.com
Tento článek byl přeložen a originálně vydán prostřednictvím www.jajsem.com a lze jej v nezkrácené a neupravené podobě šířit nekomerčním způsobem pouze s tímto aktivním odkazem na tyto stránky a všemi dalšími uvedenými zdroji, včetně celé této poznámky.
Zdroj: http://www.naturalnews.com/036948_food_cravings_sugar_addiction.html
Překlad: www.jajsem.com
Tento článek byl přeložen a originálně vydán prostřednictvím www.jajsem.com a lze jej v nezkrácené a neupravené podobě šířit nekomerčním způsobem pouze s tímto aktivním odkazem na tyto stránky a všemi dalšími uvedenými zdroji, včetně celé této poznámky.
Diskuze
Napsat komentář
Kdo jsem
Jsem blogerka, čarodějka a taky nenapravitelný snílek.
Již od roku 2009 pro vás píšu esotericky zaměřený web plný informací o duchovním růstu, zdravém životě, magii a esoterice Angelum Lucis - Posel světla.
Snažím se rozdávat světlo a lásku a jsem tady vždy, když potřebujete pomoci.
Novinky na blogu
Třicet čtyři
Dnes slavím své třicáté čtvrté narozeniny. Třicet čtyři dokončených oběhů planety země kolem slunce, připoutejte se, prosím, další právě začíná.…
5 rad jak nejen přežít, ale hlavně si užít ADVENT
Vždycky před Vánocemi se kromě záplavy světýlek v ulicích, hromady stánků a přehršle koled z rádia vyrojí i komentáře, které…
Válka a lítost
Dnes, 11.listopadu, si připomínáme Den válečných veteránů. Lidé si připínají na klopy rudé květy vlčích máků a médii zní silná…
Magie a spiritualita
O tom, co je magie, jsme si povídali v předchozím článku. S magií úzce souvisí i spiritualita – něco, co nás…
Co je to vlastně magie?
Slovo magie je pravděpodobně odvozeno staroperského výrazu „maguš“, což znamená kněz, který byl pro tehdejší lidi vlastně něčím jako kouzelníkem.…
Vilidoupatko.cz
Copak je to za podivný název článku, říkáte si možná. Webová adresa? V titulku je však zcela záměrně – a…
Make space, not war
V těchto dnech svět obletěly dechberoucí fotografie, jež pořídil nový teleskop Jamese Webba. Ten před půl rokem odstartoval ze země…
4 rozšířené mýty o kamenech (kterým možná taky věříte)
Kameny (nerosty, minerály, polodrahokamy) se využívají v magii a lidovém léčitelství tisíce let. Používáme je při rituálech, léčení, jako ochranné…
Když jste ve stresu, v časovém pressu a například odkázáni na obchody nebo nezdravou jídelnu, pak se těžko drží zdravý jídelníček. Když se snažíte doplňovat energii, abyste drželi tempo. Bohužel po nějaké době zjistíte, že to dobré není a raději si nedáte nic, nebo sbalíte ovoce a zeleninu do tašky a nějaký džus ve spěchu, čaj , kafe.
A pak tolik hodin práce, že zas pak už obchody zavírají. Pokud jste žena, tak to se pak hodí dobrý manžel, který umí domácí práce a zařídit papání. Když jste muž, pak, i když se to zdá jako velká investice, pořídit si manželku, tak to není tak úplně pravda.
Protože, když je dřív doma, nebo jen doma, pak třeba si uvaří a myslí i na manžela. Ten pak má zdravou stravu.
Manža pak skočí po cestě z práce už leda do velkého supermarketu a udělá nákup, co ženuška nestačila. Stejně , když si manža uvaří , navaří toho víc a pak to rozdává nebo vyhazuje a pak si uvědomí, že z toho by se najedla celá rodina. A proč vlastně to vařím zbytečně v kastrolu, do kterého se vejde pro pět lidí.
Ale tolik k tématu, jak dosáhnout efektivního vaření a spotřeby. Prostě je to efektivnější , když je rodina a dá se to lépe naplánovat a zajistit, když se zapojí oba.
A co se týká kvality , tak žena má v danou chvíli po ruce jiné obchody a muž jiné. A můžou dát dohromady nákupy toho, co kde je zdravější, kvalitnější. Co kdo má po ruce.
V honbě za zdravou stravou sebe člověk nesmí nutit ani partnerku , partnera.
Hlavní je vnímat své tělo, co kdy potřebuje a totéž vysledovat na partnerce, a pokud jste žena, tak na partnerovi. Nicméně nakonec to ponechte, aby každý sám vnímal potřeby svého těla. Jsou různé diety, které mají konkrétní zaměření a účel. Na nějaké období, jako léčebná procedura.
Pak jsou dlouhodobá zdravotní omezení , dle zdravotního stavu ale ani tam není dieta jednoznačná, protože odborník vám řekne,že i v těch případech musí člověk sám vysledovat, které potraviny kdy ano a kdy ne , či v jakém množství. Je to velké množství kombinací, které vám asi nikdo úplně nevychytá, netřeba se do toho zamotat, ale je li možné , tak na to pomyslet ve správný čas.
Nejlépe, když je možné si zorganizovat nějaký přibližný jídelníček, variabilní. Ale ponechat si volný prostor pro chuť, protože jídlo není jen na posílení , ale je to hlavně spojení s plody země. Třeba lidé, kteří se přiživují pránickým cvičením, berou jídlo na chuť a vůni. A vnímají pevnou stravu, jako výživový doplněk. Šamani zas jako zábavu a kontakt , výměnu informací s přírodou, ale dovedou při výcviku setrvat v přírodě poměrně dlouho na pránických cvičeních po dietní přípravě.
Každopádně, co z toho vyplývá. Že je důležité, jak se cítíte, a o ci si vaše tělo řekne, abyste k němu byli pozorní, tak jak byste měli být pozorní jeden ke druhému v lidském vztahu.
Když máš velkou chuť na něco , tak zvaně nezdravého, tak to asi potřebuješ ( i když spíše krátce ).
A pak také lze doplnit, že některá zdravá jídla jsou za určitých okolností a kombinací , či situace, nezdravá a potraviny nezdravé mohou mít někdy svůj význam ( vždy jde o to, v čem jsou nezdravé).
Jaké jídlo jíte, takovým vlivům jídla se vystavujete, a pak záleží na tom, jak ten stav dorovnáte, aby jste byli na tom tak, jak byste si přáli.
Takže dobrou chuť.
Já tedy změnu jídelníčku zažila, ale teprve ve spojení s detoxikačníma náplastma sem se cítila jak znovuzrozená. Doporučuju vyzkoušet, víc info na http://fitea.cz/detoxikacni-naplasti-610/