21.7.2017
Když mi kamarádka doporučila recept na domácí zmrzlinu bez mléka a cukru, tak trošku jsem si ťukala na čelo. Copak jde udělat zmrzlinu bez mléka, říkala jsem si? Nějakého vodového nanuka, dobře, ale takovou tu dobrou zmrzlinu smetanové konzistence? Nemožné. A ještě bez cukru? To přece nebude vůbec dobré, to bude nějaký super zdravý humus. Dobře, že jsem těmto klamným představám nepodlehla a zmrzlinu vyzkoušela – je totiž naprosto božská. Věřte nebo ne, letos jsem ještě jinou neměla – a to už je půlka července. Kdo čeká nějaký háček, nemusí. Žádný totiž není. Super úchvatná zmrzka je navíc hotová za pár minut. Tak už vás nebudu napínat – určitě všichni nedočkavě touříte po receptu na ten zázrak:)
Domácí zmrzlina bez mléka a cukru za 5 minut
Na porci pro 2 lidi potřebujeme:
dva zralé až přezrálé banány nakrájené na kolečka; ovoce dle chuti – ideálně jahody, maliny, borůvky; výkonný mixér
Postup:
Aby mňamka skutečně byla hotová za 5 minut, musíte si banány nachystat předem. Nakrájené na kolečka je hoďte do mrazničky a tam je nechejte alespoň 4 hodiny. Ideální jsou přezrálé banány, kterým už začne hnědnout slupka. K jídlu už stejně nejsou dobré, tak šup s nimi do mrazáku. Já už to doma dělám tak, že každý hnědnoucí banán automaticky oloupu, nakrájím a hodím do mrazáku do připravené krabičky. Takže kdykoli dostanu chuť na zmrzlinu, vím, že banány v mrazáku jsou.
Zmrzlé banány vhoďte do mixéru – na pořádkou porci pro dva lidi jsou skutečně ideální tak dva banány. Přidejte čertsvé ovoce dle své chuti – já nejčastěji používám jahody nebo maliny, ale už jsem zkoušela i meloun a bylo to moc dobré. Chcete-li zmrzlinu čistě banánovou, nezapomeňte, že půlka banánů nesmí být zmrzlá;)
Pozor – já si na fotkách dělám zmrzlinu jen sama pro sebe, takže množství, které vidíte je pro jednoho člověka;)
Mixujte, dokud se ze zmrzlých banánů a čerstvého ovoce nevytvoří krémová hmota.
Podávejte a olizujte se až za ušima. Vážně je to takhle snadné:) Zmrzlina je neuvěřitelně dobrá.
Banány nám v tomhle případě zcela nahradí smetanu a vytvoří jemnou krémovitou konzistenci. Navíc jsou samy o sobě dost sladké, takže fakt není třeba přidávat žádný cukr a i tak to chutná, jako taková ta luxusní drahá zmrzlina někde z Itálie. Navíc je to díky svému složení stoprocentně vegan, ale taky raw a paleo – takže potěšíte chuťové buňky všech stravovacích skupin:) Dobrou chuť!:)
Diskuze
Napsat komentář
Kdo jsem
Jsem blogerka, čarodějka a taky nenapravitelný snílek.
Již od roku 2009 pro vás píšu esotericky zaměřený web plný informací o duchovním růstu, zdravém životě, magii a esoterice Angelum Lucis - Posel světla.
Snažím se rozdávat světlo a lásku a jsem tady vždy, když potřebujete pomoci.
Novinky na blogu
Třicet čtyři
Dnes slavím své třicáté čtvrté narozeniny. Třicet čtyři dokončených oběhů planety země kolem slunce, připoutejte se, prosím, další právě začíná.…
5 rad jak nejen přežít, ale hlavně si užít ADVENT
Vždycky před Vánocemi se kromě záplavy světýlek v ulicích, hromady stánků a přehršle koled z rádia vyrojí i komentáře, které…
Válka a lítost
Dnes, 11.listopadu, si připomínáme Den válečných veteránů. Lidé si připínají na klopy rudé květy vlčích máků a médii zní silná…
Magie a spiritualita
O tom, co je magie, jsme si povídali v předchozím článku. S magií úzce souvisí i spiritualita – něco, co nás…
Co je to vlastně magie?
Slovo magie je pravděpodobně odvozeno staroperského výrazu „maguš“, což znamená kněz, který byl pro tehdejší lidi vlastně něčím jako kouzelníkem.…
Vilidoupatko.cz
Copak je to za podivný název článku, říkáte si možná. Webová adresa? V titulku je však zcela záměrně – a…
Make space, not war
V těchto dnech svět obletěly dechberoucí fotografie, jež pořídil nový teleskop Jamese Webba. Ten před půl rokem odstartoval ze země…
4 rozšířené mýty o kamenech (kterým možná taky věříte)
Kameny (nerosty, minerály, polodrahokamy) se využívají v magii a lidovém léčitelství tisíce let. Používáme je při rituálech, léčení, jako ochranné…
Eh? zvedat palec na recept? vždyť je to jen rozmixované zmražené ovoce…. O.o Jsem myslela, že tohle zná už každý..:D
Také zdvihám palec, jak na recept, tak na design. ;-)
Ty jo. To musím někdy vyzkoušet. Zrovna nám dozrávají maliny, tak to muším vyzkoušet.
[2]: děkuju:)
Recept super a tvůj nový design taky. :-)
Tak to je v mrazáčku obsazíno.