Základní ochranné amulety

6.5.2022
jednoduché magické symboly

Ne vždy má člověk čas dělat složitá ochranná kouzla a přesto se potřebuje ihned zaštítit řed negativními vlivy zvenčí. Jindy zase chceme po složitějším očistném rituálu co nejdéle uchovat jeho účinky. Na to kolikrát nejsou potřeba speciální předměty ani drahé amulety – velkou část ochranných předmětů nám může poskytnout běžná domácnost.

Jak říkal jeden můj známý, vše důležité pro magii najdeme v kuchyni. A do velké míry měl pravdu :)

V následujícím článku najdete pár naprosto základních a lehce sehnatelných ochranných předmětů, které mají širokou škálu využití.

základní ochranné amulety

Sůl

Nelze si nevzpomenout na televizní věštkyni Jolandu a její slavnou hlášku: „hoď tam tu sůl na něho, tam z okna!“. Ale tohle je jedna (nutno podotknout, že jedna z mála) věcí, v nichž měla pravdu.

Sůl je naprosto základní magický ochranný prostředek, používaný už tisíce let. Krystalky soli do sebe zachytávají destruktivní energie a nepustí je ven. Podle pověry přes hradbu ze soli nemůže projít nikdo, kdo by tomu, kdo ji stvořil, chtěl ublížit.

Solná hradba

Sůl se dá využít hned několika způsoby. Nejznámější je právě „solná hradba„. Tenkou vrstvu soli nasypeme pod práh nebo na okenní parapet, čímž zabráníme všem nezvaným energetickým hostům, aby vstoupili do našeho domu. Je to sice zvláštní, ale i astrální bytosti nebo vyslané negace, které mohou projít stěnou, zastaví „hradba“ v okně či dveřích. Je to pravděpodobně dáno tím, že když zaštítíme vchod, symbolicky tak ochráníme všechny přístupové cesty.

I když se časem sůl rozpráší a hradba poškodí, na energetické rovině nás bude chránit dál.

sůl

Mistička se solí

Sůl můžeme taky jen nasypat do misky a nechat stát v místnosti, nejlépe v ložnici. Čas od času není špatné solnou ochranu vyměňovat, vydrží sice poměrně dlouho (řádově několik měsíců), ale jakmile do sebe nachytá kritické množství destrukce, přestává nás chránit.

Sůl poté, co vycítíme, že je „naplněná“ (pokud nevnímáte energie, pak prostě po několika měsících, řádově tři až šesti) zklividujeme tak, že ji rozpustíme ve vodě. Úplně ideální je přírodní voda, nejlépe tekoucí, ale ve městě postačí i vysypání do umyvadla nebo spláchnutí do záchodu. Soli se nedotýkáme, ale zameteme ji smetáčkem nebo vysypeme z misky.

sůl

Špetka přes rameno

Jako rychlou ochranu proti vyslané destrukci slouží hození špetky soli přes rameno. Vhodné je to zejména po nepříjemném setkání s nějakým člověkem – pak se otočíme zády k místu, kam odešel a tím směrem hodíme sůl.

sůl

Bílá svíčka

Je samozřejmě fajn, když máte ručně dělanou krásnou svíčku s vloženým ochranným záměrem atd. Ale k účelům naší ochranné první pomoci postačí i obyčejná čajovka z obchoďáku. Bílá je barvou očisty a ochrany a svíce v této barvě velmi snadno pomůže chránit místo, kde je zapálena.

Jak na to?

Jednoduše – prostě svíčku zapálíme. Pokud se vám jedna svíčka zdá málo, zapalte jich několik – čím více svic, tím lepší ochrana (samozřejmě to nejde geometrickou řadou, rozdíl mezi jednou a pěti je velký, ale mezi padesáti a sty už tolik ne).

Ochranný/očistný kruh

Vhodné je svíčky rozmístit do kruhu a zapálit je všechny jedním plamenem (toutéž hořící sirkou, zapalovačem…). Dotykem plamene s první zapálenou svíčkou pak uzavřete kruh. Pokud vám v průběhu zapalování plamen zhasne, sfoukněte svíčky a začněte znovu – kruh ohně se nesmí přerušit. Ideální počet je buď 5 (jako je vrcholů pentagramu) nebo 9 (násobek čísla 3).

Zapalujete-li svíčky po směru hodinových ručiček (konstruktivně), pak tvoříte kruh ochranný. Je vhodný při rituálech i při energetickém útoku.Takto zapálené svíčky můžete po skončení potřeby sfouknout a znovu použít.

Zapálíte-li je proti směru hodinových ručiček (destruktivně), pak tvoříte kruh očistný. Takové svíčky nechejte dohořet a znovu je již nepoužívejte.

 

Rozmarýn, bazalka, trní

Jak jsem psala v úvodu – základní magické pomůcky najdeme v kuchyni (potažmo na zahrádce). Nejinak je tomu i v případě ochranných bylin. Všichni jistě znáte účinky šalvěje (slavná je ta bílá, jihoamerická, ale stejně účinná je i ta naše obyčejná šalvěj lékařská). Ale v kořenkách se skrývají i jiné silně ochranné byliny.

Rozmarýn

Sušený rozmarýn lze použít podobně, jako sůl. Lístky nasypeme na okenní parapet nebo na práh domu. Zklividovat jej pak také můžete obdobně – vysypáním do vody. Můžete jej také vhodit do ohně a spálit.

rozmarýn

Bazalka

Sušenou bazalku lze taktéž nasypat na okna nebo do misky. Vhodná je ovšem i k vykuřování nebo čerstvě natrhaný svazek zavěste nad vchodové dveře.

Trní

Pichlavé keře sice asi u vás v kuchyni nerostou – ale možná je máte na zahrádce. Nebo jste si z květinářství donesli voňavou růži.

Trnitou větvičku (velmi vhodná je růže šípková, ale lze použít i růži šlechtěnou i jakýkoli jiný trnitý keř či rostlinu) zavěsíme nad vchodové dveře. Můžeme ji také pověsit nad postel na ochranu před zlými sny. Má kratší „dobu trvanlivosti“, je tedy vhodé se jí zbavit v řádů týdnů. Splachování do WC v tomto případě nedoporučuji :) Můžete ji ovšem spálit, vhodit do řeky/rybníka nebo zahrabat do země.

základní ochranné amulety

Více o ochranné magii:

Základní postupy psychické obrany

Jak se bránit psychickým upírům

Diskuze

Napsat komentář

  1. [11]: obyčejná stačí, důlěžitá je ta bílá barva:) Samozřejmě si běžnou svíčku můžeš upravit dle svého – vyrýt ochrannou runu, provést s ní nějaký rituál zesilující ochranné účinky atd.

  2. Dekuji, konečně verohodne informace, které hned vyzkousim.Ale potřebovala bYch poradit, jak vyčistit byt,když už jsem si do nej svou neznalosti, kdysi nezvane hosty pustila.Díky Martina

  3. Ahoj moc prosím o radu. Myslím,že mám u sebe sexuálního démona.Velmi často se mi zdají sexuální sny,jako živé.Bojim se že me to nejak pohlti. A často(a to ale nevim jestli s tim souvisí) třeba přemyslim o necem a najednou mi tam skoci hrozna myslenka..třeba jsem četla neco o jednorožcich,o tom že třeba přiloži svuj roh k srdci cloveka a daji mu silu a najednou mi tam skocilo že to srdce probodne. Proste takovehle představy mi skacou skoro ke vsemu.Vubec tomu nejde branit. Co to muže byt?

  4. Dalo by se tedy říct, že když si posolím oběd, svým způsobem ho i chráním a očišťuji, a ne pouze ochucuji? :-)

  5. Díky za tenhle článek, protože mi dost pomohl. Poslední dobou totiž mám dojem, že existuje třetí osoba, která mi chce škodit – ať už jde o černou mafii nebo špatný šamanismus, zkrátka potřebuju ochranu v ložnici. Doufám, že ta sůl pomůže a manžel na to nepřijde :-).

  6. Zdravím… Prosím Tě, když udělám např.ten ochranný kruch z bílích svíšek a budu mít na krku křišťál.. poblíž bude třeba sůl… můžu z toho kruhu mezi těmi věcmi vyslat kletbu? půjde to? odepiš prosím  na email yumiko-san@seznam.cz Děkuji moc, potřebovala bych to co nejdřív

  7. Ahoj, chci se zeptat. Bylo by dobré udělat směs cihlového prachu a soly?

  8. Děkuju za skvělé rady, díky nim jsem si konečně uklidila patro, upletla z máty věnec a dala nahoru mističku se solí :)

Kdo jsem

Image

Jsem blogerka, čarodějka a taky nenapravitelný snílek.

Již od roku 2009 pro vás píšu esotericky zaměřený web plný informací o duchovním růstu, zdravém životě, magii a esoterice Angelum Lucis - Posel světla.

Snažím se rozdávat světlo a lásku a jsem tady vždy, když potřebujete pomoci.

NAVŠTIVTE MŮJ E-SHOP

banner